Es reinventa la "casa més lletja de la costa de Kapiti"

L'arquitecte Gerald Parsonson reinventa una protecció a la costa de Kapiti Coast

A mesura que van les invitacions, no va ser el més atractiu. Els amics van dir a Rob i Helen Goldblatt que la casa més lletja de la platja de la Costa de Kapiti estava a la venda, i que havien de fer una ullada. Al final, ho van fer. Avancen una mica més de 30 anys, i encara són propietaris de la propietat, tot i que ara, gràcies a una recent reforma de Parsonson Architects, la seva antiga sala de dos plantes ha millorat notablement. "Ens agrada dedicar-nos a la nostra estona", bromeja Helen.

Quan van comprar la propietat, la parella passaria els estius amb els seus tres fills ara adults. "Pràcticament vam viure aquí a l'estiu, però gairebé no vam arribar a juliol i agost, perquè no hi havia aïllament i es congelava", afirma Rob. Es van plantejar enderrocar i començar de nou, però les darreres tres dècades no van convocar mai la motivació per fer-ho. El 2012, en adonar-se que l’habitatge dels anys 60 de 75 metres quadrats estava a punt de caure al seu voltant, i amb la voluntat de passar molt més temps allà a la seva jubilació, la parella (un professor de matemàtiques i un professor d’educació) finalment es va apagar. Era clar que necessitaven algú amb una visió poderosa per transformar la llar.

Entra a l'arquitecte de Wellington, Gerald Parsonson, de Parsonson Architects, que ja coneixia bé la costa. La seva pròpia casa de vacances a Paraparaumu va guanyar el premi Home of the Year (2001 of the Year) d'aquesta revista i, des de llavors, ha dissenyat una sèrie d'altres. Rob i Helen n’havien vist alguns. "Ens ha agradat el seu plantejament obert, casual i sense pretensions", afirma Rob. Afegeix Helen: "Els baus de Gerald aprofiten les vistes i la ubicació, però el que és més important, semblen baches".

Galeria | 15 fotos
Consulteu més informació sobre aquest aval

Quan va visitar la vella sala, Parsonson es va adonar que tenia el seu treball retallat. “Hi ha moltes cases del segle passat construïdes sense tenir en compte els seus voltants, de manera que acabes amb aquests habitatges d’estil suburbà plonjats al costat del mar. L’objectiu de Rob i Helen bach va ser ancorar-lo en el seu entorn costaner, utilitzar materials naturals per crear una casa relaxada que a la família i als amics els encanta visitar ", afirma.

Per mantenir el pressupost sota control, la configuració del pis inferior es va deixar en gran part intacta, tot i que les dues habitacions i el bany van quedar aïllats i es van afegir nous accessoris i accessoris. Una sala orientada a l'oest que hi havia una vegada acollida la terrassa cuina s'ha convertit en la sala de costura d'Helen. Les escales interiors van ser despullades de la seva catifa original i els seus aixecadors es van arrebossar a "Parsonson Red Haring", una tonalitat vermella brillant creada per Resene en resposta a la petició de Parsonson de fer un vermell com havia trobat en un fullet publicitari d'una exposició de Keith Haring. Els passos vermells és on s’ha produït la transformació real. El nivell superior allotjava una petita sala amb tres modestes finestres que proporcionaven una visió del mar. L’espai s’ha ampliat en 35 metres quadrats per crear el que Parsonson anomena un "pavelló", que inclou una cuina i una sala d’estar de planta oberta i un dormitori principal adjacent, una resposta al desig de Rob i Helen d’un espai similar a un apartament que pugui estar tancat de la resta de l’edifici.

Jo tinc una afinitat natural amb el modernisme dels anys 50, per la qual cosa els tons aquí es relacionen amb els colors més lúdics dels barats més antics

Malgrat una petjada relativament modesta, la zona se sent espaiosa. Una nova taula de cuina funciona com a banc, reduint la necessitat de superfícies de taulell. I una finestra de cuina cuidada, vol dir que qui tingui la funció de rentar plats posa els seus ulls en els Akatarawas que, a l’hivern, estan coberts de neu. L’enfocament de menys és que també funciona bé a la sala d’estar, on els taulers originals de Rimu complementen les parets de fusta contraplacada d’okoume, així com els arquitraus que s’han tornat a posar a punt dels plafons meteorològics originals de la casa. Parsonson també va dissenyar els llums de paret minimalistes, elaborats a partir de quadrats d'alumini.

Una porta taronja brillant separa el dormitori principal i la zona d'estar i contrasta amb la paleta blava i verda que s'utilitza en altres llocs, inclòs l'exterior. Tot i que Parsonson diu la idea d’un color d’autor, els tons de la joia són una reminiscència d’un bach proper que va dissenyar, i que va aparèixer en aquesta revista el 2012.

"Teniu una afinitat natural amb el modernisme dels anys 50", afirma, "així que els tons aquí es relacionen amb els colors més lúdics dels baixos més antics, ajudant a distingir la casa de la crema, el gris i el beix dels trasplantaments de suburbis moderns. Els colors també tenen una forta relació amb els arbres, el cel i el mar. "

Sota el pavelló, un armari d'emmagatzematge de nou metres quadrats corral les tendes, els estris de pesca i la parafernàlia general de la vida de la platja. Faltava l’emmagatzematge a l’habitatge anterior, així que això és com un luxe.

El suggeriment de Parsonson per construir cobertes dobles ha guanyat el seu favor a Rob i Helen, que asseguren que és la solució perfecta per a la intempèrie força de la regió. "Quan bufa el nord-est a la coberta orientada a la platja, ens podem retirar a la coberta orientada al carrer, però gaudim de vistes al mar", afirma Rob. "La coberta orientada al carrer també obté un sol excel·lent al matí, així que és un lloc fantàstic per esmorzar."

Vist des de la platja, Rob i Helen bach sembla que sempre hi ha estat. "El nostre lloc anterior semblava que un refugi d'autobús va caure a la sorra, però el nou edifici es troba molt baix i incloent dins de les dunes i està totalment conforme amb el seu entorn", afirma Helen.

Text de: Sharon Stephenson. Fotografia de: Paul McCredie

Deixa El Teu Comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here