Una retirada de treetop a l'illa de Waiheke celebra el Kiwi bach vernacular

Jackie i Tim Feather van voler una escapada amb una estreta connexió amb la natura i una sensació tradicional de Kiwi. Heus aquí com l’arquitecte Vaughn McQuarrie va clavar el seu breu malgrat el lloc abrupte i orientat al sud

Una retirada de treetop a l'illa de Waiheke celebra el Kiwi bach vernacular

"Vaughn va dir que li havíem donat una de les notícies més completes que havia tingut. No ens vam adonar que era complet. Aquesta és la primera casa que el meu marit Tim i jo, tots dos o junts, vam construir. Quan era petit, els meus pares van construir cases i es van mudar bastant i vaig créixer amb la revista Home and Building, així que sempre m’ha interessat l’arquitectura i Tim és un arquitecte paisatgístic.

Junts ens interessa el disseny i suposo que teníem algunes idees que volíem retratar. Tim, com a arquitecte paisatgístic, sap informació breu i és important posar totes les vostres idees al principi. Vaughan va comunicar-se realment a la presentació, realment ens va escoltar. Ens vam apropar a ell mentre ens va encantar el bach de HOME (desembre de 2011 / gener de 2012) que va dissenyar a Miro Road.

Es tracta d’una retirada, una casa de vacances, una casa d’arbres arbusts en certa manera. Volíem aprofitar al màxim el medi natural i que fos un lloc on la família pogués passar temps junts. Sens dubte, tenia en compte la idea d'un bach tradicional de Kiwi, amb referències com ara el ferro corrugat.

Tenim la secció des de fa uns 15 anys: es troba en una pista que baixa fins a la platja [a la badia de Hekerua]. Recordo que la meva mare parlava d’anar a la badia de Hekerua; Vaig portar els meus fills allà i ara agafem els nostres néts.

Volíem que el bach es connectés a l’entorn. Volíem el sol i les vistes al matoll, però no estàvem segurs que podríem obtenir tots dos a causa del lloc orientat al sud, però Vaughn ho va aconseguir. També vam parlar amb ell sobre càmping sòlid: la idea que a la planta de baix es creua la coberta fins al bany des del dormitori. A la planta de dalt, volíem que fos gairebé com una zona independent. La família podria estar a la planta baixa i tenir una mica d’independència.

Vaughn la va clavar pràcticament amb el seu primer concepte. Hi va haver pèls d’ulls i ràpids (uns quants centenars de correus electrònics entre nosaltres), però ens va encantar tot el procés de disseny.

Ens encanten absolutament els ocells autòctons de la vall, la connexió amb la natura que la casa proporciona i la tranquil·litat de l’arbust. La coberta a la planta baixa s'obre a la matollada i tens la raó enmig d'ella. Disposem de belles vistes i zones còmodes per seure, com ara el seient de la finestra i el cabal interior-exterior. L’interior de contraplacat té una sensació molt tranquil·la.

Tenim una mica de gespa amb la idea que, en el futur, podríem muntar una tenda de campanya per als néts quan envelleixin una mica. Tinc un jardí vegetal a sota de casa i el meu marit ha fet moltes plantes de cultiu autòcton; és un apassionat d'això. és una expressió creativa per a ell.

És una casa d'estiu preciosa i a l'hivern és molt acollidor amb una banyera d'hidromassatge i un cremador de llenya; passem el cap de setmana, ens endinsem i veiem una sèrie a la televisió. Normalment hi arribem tres dels quatre caps de setmana i hi anirem a viure l’estiu i viatjar.

Uns quants mesos després de la conclusió de l’autorització, el nostre apartament a la ciutat estava tornant a ser renovat, així que vam decidir viure a Waiheke i ens va agradar molt. Va ser tan pacífic tornar a casa al nostre bell lloc dissenyat entre els arbustos. "

Vaughn McQuarrie de Vaughn McQuarrie Architects

Explica'ns el disseny.
Es tracta d'un equip de 70 metres quadrats i tres dormitoris en dos nivells. El nivell inferior és més informal, una mica com un campament, amb cabines per dormir, dutxa i zona de cuina unida per una terrassa central. Aquesta coberta i l'escala al nivell superior formen part del camí que recorre el jaciment. El bach crea una sèrie d’espais interns i externs íntims que es relacionen amb diverses parts del lloc.

Com treureu el màxim rendiment al lloc de l'arbust "> flora i fauna i pugeu al dosser dels arbres més grans, captant les vistes i la llum que ofereix cada zona.

Hi va haver algun repte?
El lloc relativament abrupte, orientat al sud, de matolls. Hi havia bones vistes cap al sud, però hem hagut de treure el sol des del nord, juntament amb un document força complex que dictava el pla. El lloc només té accés a peu, per la qual cosa tot s’havia de portar a mà o en helicòpter: el pes dels materials i la reducció al mínim dels residus eren consideracions.

Què trobeu més satisfet amb el projecte?
S'accedeix a la casa per un sender des d'una carretera per sobre del lloc i el fons del recinte connecta amb un altre camí que baixa fins a la platja. Hem enllaçat aquests camins continuant-lo cap amunt per la meitat de la casa, la qual cosa proporciona a la casa una bona connexió amb el lloc. I que a Tim i Jackie els agrada la seva bach!

Paraules de: Jackie Feather. Fotografia de: Simon Devitt.

Deixa El Teu Comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here