Aquesta casa de vacances de Te Horo demostra que la clàssica bach de Kiwi no està extinta

Situat a les dunes, aquesta nova construcció angular encapsula l'esperit de la molt estimada bach-bat-and-fibrolite de mitjan segle XX

Aquesta casa de vacances de Te Horo demostra que la clàssica bach de Kiwi no està extinta

Així és com hauria de ser una casa de platja: gossos mullats i llenya de deriva, tovalloles humides i sorra a terra, jocs de taula i nens descartats - molts i molts nens.

Són les vacances escolars i Kerry, la seva amiga Philippa, i les seves cries combinades de, prop de mil nens emocionats d’edat primària acaben de caminar de tornada des de la platja fins al nou equip de Te Koro de Kerry. Ja són a temps. El cel és greywacke, l'illa de Kāpiti s'ha esvaït en núvols i la ferotge fúria gairebé bufa els nens per la porta corredissa del costat de la platja. Es precipiten a les dutxes calentes.

Sembla que la mort del gran bawi de Kiwi pot haver estat exagerada. Aquesta exuberant casa de platja de Gerald Parsonson per a Kerry, la seva parella Richard i la seva família té un joc i un ofici que són certament del segle XXI. Però quan està farcit de nens i gossos, sentiu que l’esperit de la molt estimada bach-bat-and-fibrolite del segle XX ha renascut. "Això és el que volíem", diu Kerry. "Volíem un avivament, no volíem que fos fantasiós, volíem que es relaxés, relaxat".

La solució de Parsonson a la informació sumària dels seus clients aporta un caràcter rar a una zona costanera, moltes de les quals s'han convertit en pèssimes cases de platja pintades per nombres recentment que semblen haver estat lliurades directament des d'una subdivisió de la ciutat. Les zones que antigament havien tingut caràcter s’han convertit en suburbios al mar per a persones que, paradoxalment, s’escapen de suburbi a la ciutat.

Però el que fa un bach ">

Allò que Parsonson ha creat aquí és, òbviament, tot el contrari de les aspiracions en brutalitat - la seva atenció al detall ha estat bellament aconseguida pels mestres constructors i junts, però el Te Horo bach té un pressupost cuidatament gastat i una pràctica decidida en comú amb el seu segle XX. avantbraços. Així, també, el seu individualisme.

"Volien alguna cosa amb una mica d'esperit, una mica de caràcter", diu Parsonson. "Però tampoc no volien gastar una quantitat massiva; vam treballar molt dur per reduir els costos".

Minimitzar els racons era la primera prioritat. La casa és un rectangle, però no hi ha res senzill sobre què va decidir fer Parsonson a continuació. "La manera més barata de construir una casa és un sostre tallat sobre una gran fila de parets planes; feu un recorregut fins als suburbis", diu. "Vaig començar a pensar en aquesta construcció, com fer-la interessant, però segueixo mantenint l'economia".

La solució va ser inventiva. Vist des de la platja, el sostre inclinat és clau: Parsonson va crear un llarg sostre monopitch, que surt sobre la paret oriental del costat sota sota una elegant falda inclinada que es desprèn de la paret. A l'interior, hi ha sostres plans a les habitacions, mentre que a les zones d'estar hi ha un sostre inclinat per proporcionar una mica d'alçada. És un enfocament lúdic que converteix una simple caixa en alguna cosa especial.

El sostre inclinat també és pràctic: empeny el vent predominant cap a sobre i sobre la casa. Combinat amb bengales blanques exteriors i parets fibroses en colors alterns, l'efecte evoca la flexió de l'herba al vent, o potser un arbre cisallat.

"No era literal, però feia referència a aquestes coses. Sempre m’han fascinat els frontons de la botiga en llocs provincials com Otaki i Levin, on els aparadors s’allunyen o no ”.

La construcció de fibres i palets també s’ha vist ritme fent rodar barretes cap amunt i sobre la casa, incloses les finestres d’alguns llocs. Aquest mateix llenguatge segueix a l’interior, on les bengales s’enrotllen per les parets i pels sostres, com els pisos, són contraplajats d’Okoume. Les barres esteses formen reixetes al bany, lavabo i safareig, al·lusió subtilment a les parets sense folre d'una tradicional bach, alhora que proporcionen prestatgeries estretes per, per exemple, un tub de pasta de dents o una closca de la platja. L’efecte és molt maco.

Galeria | 13 fotos
Vegeu més informació d’aquesta casa de vacances aquí

L’espai habitable de pla obert és el centre de la llar. Dues habitacions reserven la casa amb els banys i els safareigs asseguts entre cada espai per dormir i la zona d'estar. Parsonson ha utilitzat un patró de roda de pinya en el seu disseny de manera que, per exemple, el banc de cuina en forma de L està en diagonal enfront d’un seient de finestra en forma de L a la sala d’estar, mentre que les formes de les finestres inverteixen els dormitoris. Intel·ligent i juganer, però també pràctic.

Al dormitori dels nens, que té belles lliteres dobles a mida, hi ha finestres i forns de sostre al sostre i una finestra més petita i amb forma de paisatge al costat de sotavent. Per tenir una vista al mar al dormitori principal, heu d'estar al llit per mirar la finestra del paisatge baix, que convé a Kerry bé. Tot i que el bach mira a la panoràmica de la duna cap a la platja i el mar, ha volgut limitar la quantitat de vidre.

"No volíem que enguanyés tot el temps", diu. "M'agrada sortir del sol, vull ser capaç de llegir un llibre sense portar ulleres de sol". Una solució pràctica per a un lloc costaner dominat pel sol i el vent són les cobertes protegides. La coberta del vent ens ofereix vistes al Tasman i, just al sud, el drama agrest de l'illa de Kāpiti. La coberta de sotavent proporciona protecció davant les terres occidentals.

"Un dels meus llocs preferits", diu Kerry, "és a la coberta posterior mirant en diagonal a través de les finestres i les corredisses cap a Kàpiti, mentre a Richard li agrada asseure's a la coberta frontal mirant directament cap a l'illa". Això és el que hauria de ser, També se suposa que, en algun lloc ho fas, si et maleixes, si us plau.

Paraules de: Greg Dixon, Fotografia de: Paul McCredie.

Deixa El Teu Comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here